Menj Vissza
pulyka indiai

Indiai pulyka Kheema, rizzsel

Eszti
A Keema curry fő alapjai a darált hús és a borsó, amely egy nagyon népszerű étel Dél-Ázsiában. Indiában hagyományosan ez a lassan főzött étel birkahúsból készül, és különleges alkalmakkor szolgálják fel. Átdolgoztam a hagyományos receptet, bárány helyett pulykából készítem.
Tanfolyam Dinner, Lunch, Main Course
Konyha Indian
Adag 4

Összetevők
  

  • 3 tk vaj
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm gyömbér apróra vágva
  • 500 g pulyka felsőcomb darált
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk chili
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk garam masala
  • 1 tk fahéj
  • 1 db burgonya kockára vágva
  • 1 csésze fagyasztott borsó
  • 40 g paradicsompüré
  • 50 ml víz
  • 1 db babérlevél
  • 1 db piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • friss koriander levél
  • só és bors ízlés szerint

Utasítások
 

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a vajat, közepes lángon
  • Pároljuk üvegesre a hagymát.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért
  • Kb 2 perc múlva adjuk hozzá a pulykahúst és főzzük 5-7 percig
  • Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszereket (őrölt koriander, kömény,chili, kurkuma, garam masala, fahéj) és jól keverjük össze
  • Majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a borsót, paradicsompürét, a vizet és a babérlevelet. Alacsony hőfokon főzzük 20-25 percig; amíg a krumpli meg nem puhul
  • Ezt követően adjuk hozzá a kaliforniai paprikát és a friss koriander leveleket
  • Főzzük így 5-10 percig
  • Tálaljuk basmati vagy jázminrizzsel
Kulcsszó autentikus, indiai, pulyka, zöldborsó