Menj Vissza
ketogén spenót csirke

Ketogén spenótos csirke curry tejmentesen

Felkészülési Idő 20 perc
Szakács Idő 45 perc
Tanfolyam Dinner, Main Course
Konyha Indian
Adag 2
Kalória 170 kcal

Összetevők
  

  • 25 dkg spenót
  • 1,5 tk garam masala
  • 1 tk tengeri vagy himalája só
  • 1 db nagy fej lila/vöröshagyma kockákra vágva
  • 2 db nagy fej paradicsom négybe vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • zöld chili paprika Ízlés szerint
  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek római kömény
  • 50 dkg csirke felsőcomb kicsontozva, felkockázva
  • fél dl kókusztejszín/kókusztej

Utasítások
 

  • Egy nagy lábost tölts fel félig vízzel, forrald fel, és dobd bele a spenótot.
  • Főzd 1-2 percig, amíg a spenót kissé összeesik.
  • Lyukas kanállal vagy csipesszel szedd ki aspenótot, és tedd át a turmixgépbe.
  • Önts rá egy félpohárnyit a főzővizéből, majdturmixold össze sima pürévé. Öntsd ki, és tedd félre hűlni.
  • Az előbb használt turmixgépbe (ne vesződj az elmosogatásával, nem fontos) dobdbele a paradicsomot, a hagymát, a garam maszalát, a fokhagymát, a zöldcsilipaprikát és a gyömbért. Sózd meg, önts hozzá egy kis vizet, és dolgozd összepéppé.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben, és szórd bele a római köménymagokat. Várj pármásodpercet, amíg sercegni nem kezdenek.
  • Ezután öntsd rá a paradicsomos szószt.Keverd el, fedd le, és időnként megkevergetve párold 30 percig takaréklángon.
  • Ezután tedd bele a spenótpürét, a csirkét és a tejszínt – utóbbit nem muszáj -, ésközepes lángon, 12-15 perc alatt főzd össze.
Kulcsszó indiai, ketogén, spenót