Egy nagy lábost tölts fel félig vízzel, forrald fel, és dobd bele a spenótot.
Főzd 1-2 percig, amíg a spenót kissé összeesik.
Lyukas kanállal vagy csipesszel szedd ki aspenótot, és tedd át a turmixgépbe.
Önts rá egy félpohárnyit a főzővizéből, majdturmixold össze sima pürévé. Öntsd ki, és tedd félre hűlni.
Az előbb használt turmixgépbe (ne vesződj az elmosogatásával, nem fontos) dobdbele a paradicsomot, a hagymát, a garam maszalát, a fokhagymát, a zöldcsilipaprikát és a gyömbért. Sózd meg, önts hozzá egy kis vizet, és dolgozd összepéppé.
Hevíts olajat egy serpenyőben, és szórd bele a római köménymagokat. Várj pármásodpercet, amíg sercegni nem kezdenek.
Ezután öntsd rá a paradicsomos szószt.Keverd el, fedd le, és időnként megkevergetve párold 30 percig takaréklángon.
Ezután tedd bele a spenótpürét, a csirkét és a tejszínt – utóbbit nem muszáj -, ésközepes lángon, 12-15 perc alatt főzd össze.