Menj Vissza
ketogén recept

Csirkemáj pástétom, ropogós zöldséglepénnyel

Tanfolyam Breakfast, Dinner, Snack
Adag 4 személyre

Berendezés

  • Turmixgép

Összetevők
  

Csirkemáj pástétom

  • 20 dkg csirkemáj kockázva
  • 4 ek liba- vagy kacsazsír
  • 1-2 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • 5-10 dkg főtt sárga-és fehérrépa
  • 2 ek kókusztej vagy víz

Zöldséglepény

  • 20 dkg sárga- vagy fehérrépa hámozva, reszelve
  • 15 dkg édesburgonya hámozva, reszelve
  • 20 dkg zellergumó hámozva, reszelve
  • 4 db tojás
  • 3 dkg parmezán reszelve
  • 2 ek útifűmaghéj
  • 1 ek rizsliszt
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

Utasítások
 

A májpástétom készítése

  • A zsíron megfuttatjuk a májat, és kevergetve pár percig sütjük.
    Kicsit kihűtjük, és a mustárral, sóval, borssal, tojással, zöldségekkel, és ha szeretjük, egy kevés
    kókusztejjel összeturmixoljuk. Lehet tojás nélkül is készíteni, de én azzal szeretem a legjobban.

Zöldséglepény elkészítése

  • A reszelt zöldségeket kicsit kinyomkodjuk, és egy tálban az összes többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
    Sütőpapírral bélel, lapos tepsibe simítjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
    Kockákra vágva tálaljuk.
Kulcsszó ketogén