Ropogós karfiolpizza

A karfiolnak az egészséges táplálkozásban nagy szerepe van, mivel a benne lévő élelmirost, és bizonyos kéntartalmú összetevők- a többi káposztafélékhez hasonlóan- védelmet nyújthatnak egyes betegségekkel szemben. Továbbá a növény C-vitamin tartalma is jelentős. A szokásos karfiol leves és rakott karfiol helyett próbáld ki most ezt a receptet. Nem fogsz csalódni! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol (kb. 500 g) 
  • 100 g mandulaliszt
  •  100 g apró szemű zabpehely
  •  2 tojás 
  • 2 evőkanál mediterrán fűszerkeverék 
  • friss bors és himalája só 
  • olívaolaj 

A FELTÉTHEZ:

  • 200 g paradicsompüré (üvegből)
  •  1 vöröshagyma 
  • 6 paradicsom 
  • 1 üveg articsóka 
  • 1 db bivalymozzarella 
  • kisebb darab pikáns kecskesajt 
  • maréknyi rukola, finomra vágva 
  • 1 evőkanál mediterrán fűszerkeverék

Így készítsd:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a tepsit sütő- papírral, és tegyük félre. Távolítsuk el a karfiol leveleit és a kemény szárakat. Robotgépben aprítsuk a rózsákat finomra, rizsszem nagyságú darabokra. Verjük fel a tojásokat. Keverjük össze a karfiolt a többi hozzávalóval a tojást kivéve. Formázzunk egy kis gödröt a tészta közepében, és öntsük bele a felvert tojásokat. Keverjük át jól egy villával. Az így kapott tészta nedvesebb, mint a normális pizzatészta. Szedjük át a tepsire, és az ujjainkkal nyomkodjuk tég lalap formájúra, a széle kunkorodjon fel. A vastagsága kb. 1 cm legyen. Helyezzük a sütőbe kb. 20 percre, amíg a felkunkorodó részek megbarnulnak. Közben vágjuk fel a paradicsomot. Aprítsuk fel a hagymát, és itassuk le az articsókát. Vágjuk kisebb darabokra a mozza- rellát és a kecskesajtot. A 20 perc elteltével vegyük ki a pizzát a sütőből, és kenjük meg paradicsompürével. Fedjük be a pizzát a paradicsom mal és a feltét többi részével, a rukolát kivéve. Szórjuk meg jól a füszerkeverékkel. Tegyük vissza a sütőbe 15 percre. Tálalás előtt szórjuk meg rukolával és olívaolajal.

Scroll to Top