Ropogós falafel
Hozzávalók
- 1 csésze áztatott csicseriborsó / 4 csésze vízben, egy éjszakán át áztatva/
- 1/2 csésze lilahagyma apróra vágva
- 1 csésze friss petrezselyem vagy koriander apróra vágva, vagy ezek keveréke
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj vagy választott olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra, és kenjük meg a sütőpapírt olajjal.
- Öntsük le a vizet a csicseriborsóról, és tegyük a turmixgépbe a hagymával, petrezselymmel, fokhagymával, és tegyünk hozzá köményt, sót, sütőport, szezámmagot és a citrom levét.
- Dolgozzuk jól össze.
- Fagylaltkanállal vagy kézzel formáljunk kicsi golyókat, és óvatosan simítsuk őket falafel alakúvá.
- Helyezzük őket a sütőpapírra.
- Süssük a falafelt 20 percig, majd fordítsuk meg és addig süssük, míg kívülről arany és ropogós nem lesz.
- Tálaljuk kedvenc szószunkkal, szendvicsben vagy akár köretként.
Jó étvágyat!