Ropogós csirkemell
Hozzávalók:
- 2-3 csirkemell
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék vagy választott fűszerezés
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- Csipet só és bors
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/2 csésze mandulaliszt
- 2 tojás
- 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj vagy választott olaj
Elkészítés:

- Helyezzük a csirkemellet egy vágódeszkára, és vízszintesen vágjuk fel. Bőségesen fűszerezzük a választott fűszerezéssel, fokhagymaporral, sóval és borssal. Majd félreteszük egy kis időre.
- Keverjük össze a parmezán sajtot és a mandulalisztet sekély tálban.
- Egy másik tálban verjük fel a tojást.
- Mártsuk a csirkemellet a tojásba, majd a parmezános keverékbe. Rázzuk le a felesleget. Ismételjük meg mindegyik csirke szelettel.
- Melegítsük fel az olajat vagy a vajat egy nagy, nem tapadós serpenyőben. Süssük addig a csirke szeleteket (kb.5-6 percig) mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
- Tálaljuk salátával, vagy akár szintén ropogós paszternák és édesburgonya csíkokkal.
Ropogós paszternák és édesburi recept:
https://natursikk.hu/2019/11/10/ropogos-sult-edesburgonya-es-paszternak/
Jó étvágyat!