Provence-i zöldségkenyér
Hozzávalók:
- 100 g barna rizsliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 vöröshagyma, nagyon finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- .1 csésze reszelt cukkini (kb. 100 g)
- 1 csésze reszelt répa (kb. 100 g)
- 1 csésze napon szárított paradicsom, finomra vágva
- 3 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- néhány csavarás himalája só
- néhány csavarás friss fekete bors
- teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 4 tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 10 x 18 cm-es sütőforma
Így készítjük:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a rizslisztet és a mandulalisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, cukkinit, répát, aszalt paradicsomot, fűszereket, sót, borsot és szódabikarbónát. Keverjük Jól össze. Verjük habosra a tojásokat. Olvasszuk fel a kókuszolajat, és a tojással együtt adjuk a tésztához. Végül adjuk hozzá a citrom levét is. Keverjük jól össze. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a keveréket. Egy spatula segítségével vágjunk mélyedést a tészta közepébe, hosszanti irányba. Fedjük be a sütőformát alufóliával, és süssük 20 percig. 20 perc után vegyük le az alufóliát, és süssük a kenyeret még 30 percig. Akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.