Krémes-parmezános csirke gombával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell, csont nélkül
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál oregánó vagy olasz fűszerkeverék
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál sózott vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g csiperkegomba
  • 1/4 csésze apróra vágott hagyma
  • 3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1+1/2 csésze zsíros tejszín
  • 1/4 csésze frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál választott friss fűszernövény / választható /



Elkészítés:

  • Vágjuk fel a csirkemellet vízszintesen felére, hogy vékonyabbá váljon.
  • A csirkemell mindkét oldalát fűszerezzük fokhagymaporral, oregánóval, és egy csipet sóval és borssal.
  • Melegítsük a vajat és az olajat közepes lángon egy serpenyőben.
  • Süssük a csirkemellet a serpenyőben, 5-6 percig oldalanként.
  • Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Ugyanabba a serpenyőbe tegyük a gombát és a hagymát és pároljuk 2-3 percig, vagy amíg meg nem puhul.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát és egy csipet sót és borsot; pirítsuk 1-2 percig.
  • Csökkentsük a hőt alacsonyra, és adjuk hozzá a tejszínt, parmezán sajtot és a fűszernövényeket.
  • Pároljuk 1-2 percig, vagy amíg a szósz be nem sűrűsödik. Kóstolja meg és adjon hozzá további sót, ha szükséges.
  • Tegyük vissza a csirkét és főzzük további 1-2 percig.
  • Tálaljuk tésztával, rizzsel, salátával vagy zöldségekkel.

Jó étvágyat!

Scroll to Top