blank

Kókuszjoghurt

Hozzávalók:

  • 1 csomag 100 százalékos kókusz tartalmú, adalékanyagok nélküli bio kókuszkrém (200 g)
  •  2 kapszula probiotikum 
  • 0,75 literes, csatos befőttes üveg

Így készítsük:

Vegyük ki a kókuszkrémet a csomagolásból, tegyük bele egy kisebb serpenyőbe, és öntsünk rá 350 ml forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 15 percig, ezalatt megolvad. Keverjük egyenletesre habaróval. Hagyjuk langyos ra hűlni. Nyissuk szét a két kapszulát, és öntsük a tartalmát a kókuszkrémre. Dobjuk ki a kapszulákat. Keverjük át jól a kókuszkrémet. Rakjuk át az egészet a befőttesüvegbe, és tegyük meleg helyre 24 órára. A 20 fok feletti hőmérséklet az ideális, télen érdemes fűtőtest mellé tenni. Néha rázogassuk meg, de ne nyissuk fel az üveget. 24 óra elteltével tegyük hűtőbe; ekkor fog besűrűsödni. Még 24 óra, és fogyasztható. Óvatosan nyissuk ki, lehet, hogy nyomás alatt van a fedél. A joghurt kb. 5 napig áll el a hűtőben.

Scroll to Top