Keto Granola
Hozzávalók:
- 1 csésze / 150 g egész mandula
- 1 csésze / 100 g dió
- 1 csésze / 100 g pekándió
- 1/2 csésze / 65 g tökmag
- 1/2 csésze / 65 g napraforgómag
- 1/3 csésze / 40 g lenmag őrölt
- 1/3 csésze / 30 g kender fehérje
- 1 1/2 csésze / 90 g kókuszdió pehely / chips édesítetlen
- 1/3 csésze / 80 g sima mandulavaj / kókuszzsír / mogyoróvaj
- 1/3 csésze / 80 ml víz
- 2 evőkanál fagyasztva szárított málna
- ízlés szerint granulált édesítőszer / finomítatlan cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
- Daráljuk le a mandulát, a diót és a pekándiót úgy, hogy kisebb és nagyobb darabok keveréke legyen.
- Tegyük meg ugyanezt a tök- és a napraforgómaggal.
- Tegyük a diót és a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi összetevőt (csak 2 evőkanál málna maradjon későbbi felhasználás céljából), és keverjük össze spatulával. A keveréknek ragacsosnak kell lennie. Ha még mindig száraz, adjunk hozzá még egy evőkanál vizet.
- Erősen nyomkodjuk a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, amíg sima felülete nem lesz.
- Süssük 25-30 percig, amíg megbarnul.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk lehűlni. Ezután apróra daraboljuk, és légmentesen záródó tartályban tároljuk.
