Kedvenc zöld smoothiem

Kedvenc zöld smoothiem


Az én kedvenc zöld smoothiem fő alapanyaga a spenót. A spenót minden falatja szinte az összes, ember számára hasznos tápanyaggal rendelkezik, összehasonlítva bármely más étellel. Kezdjük azzal, hogy a kutatók legalább tizenhárom féle flavonoid-vegyületet azonosítottak a spenótban, ezek antioxidánsok, melyek a rák ellen a legjobb harcosok. A spenótban található vas, azonkívül, hogy ellátja egészséges hemoglobinnal szervezetünket, élesíti a memóriánkat, és felélénkíti az agyműködésünket is. Jelentős mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, mely garancia a fölösleges koleszterin oxidációja ellen, ami diabéteszes szívpanaszokat okozhatna. Emellett tartalmaz még folsavat és magnéziumot. A spenót tehát egy igazi superfood!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zabpehely 
  • 1nagy marék spenót (kb. 50 g) 
  • 2 érett banán
  • 1 kivi 
  • 1 narancs 
  • 100 ml növényi tej 
  • 1 evőkanál hántolt kendermag

Így készítsük:

 Áztassuk be a zabpelyhet egy éjszakára kevés vízbe. Hámozzuk meg a narancsot, mintha alma lenne, majd vágjuk négy részre. Ezáltal megmarad az összes mag és rost, és felhasználunk minden tápanyagot. Tegyünk mindent a turmixgépbe, és addig keverjük, amíg sűrű pépet kapunk. Kóstoljuk meg, hogy szükség van-e még bármire; én szoktam adni hozzá egy kis citromlevet is. Öntsük egy tálkába. Szórjunk rá bőséggel kendermagot, hogy még több fehérje legyen benne. Bátran adhatunk hozzá kókuszreszeléket, apróra vágott diót, magvakat vagy akár a banán másik felét vékony karikára vágva.

Scroll to Top