Kardamomos-mézes csirke


Amire szükséged van:
A páchoz:
4 evőkanál méz
2 evőkanál sherry
1 teáskanál őrölt kardamommag és őrölt bors

A csirkéhez:
1 egész csirke feldarabolva
2 evőkanál olívaolaj
1 vékonyra szeletelt citrom
Só, bors

Elkészítés:

  • A csirke pácolásához enyhén melegítsük fel a mézet, és keverjük hozzá a sherryt, az őrölt kardamomot és a borsot. Helyezzük a pácot és a csirkét egy nagy tálba, és dőrzsöljük be a csirkét a páccal. Fedjük le az edényt és hagyjuk állni kb. 30 percig (szobahőmérsékleten).
  • Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
  • Melegítsük az olívaolajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Pirítsuk a csirkét a serpenyőben kb. 30 másodpercig.
  • Helyezzünk a citromszeleteket egy tepsibe, és tegyük rá a csirkedarabokat. Öntsük rá a maradék pácot. Ízesítsük még sóval és borssal. Fedjük le fóliával.
  • Helyezzük a sütőbe, és kb. 30 percig süssük. Távolítsuk el a fóliát, és további 15 percig süssük.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 10 percig pihenni.
  • Tálaljuk burgonyapürével vagy rizzsel.
Scroll to Top