Kardamomos-mézes csirke recept
ÁltalEszter
Amire szükséged van:
A páchoz:
4 evőkanál méz
2 evőkanál sherry
1 teáskanál őrölt kardamommag és őrölt bors
A csirkéhez:
1 egész csirke feldarabolva
2 evőkanál olívaolaj
1 vékonyra szeletelt citrom
Só, bors
Elkészítés:
- A csirke pácolásához enyhén melegítsük fel a mézet, és keverjük hozzá a sherryt, az őrölt kardamomot és a borsot. Helyezzük a pácot és a csirkét egy nagy tálba, és dőrzsöljük be a csirkét a páccal. Fedjük le az edényt és hagyjuk állni kb. 30 percig (szobahőmérsékleten).
- Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
- Melegítsük az olívaolajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Pirítsuk a csirkét a serpenyőben kb. 30 másodpercig.
- Helyezzünk a citromszeleteket egy tepsibe, és tegyük rá a csirkedarabokat. Öntsük rá a maradék pácot. Ízesítsük még sóval és borssal. Fedjük le fóliával.
- Helyezzük a sütőbe, és kb. 30 percig süssük. Távolítsuk el a fóliát, és további 15 percig süssük.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 10 percig pihenni.
- Tálaljuk burgonyapürével vagy rizzsel.

További receptek:

Mi az a rezisztens keményítő?

Autentikus indiai csirke byriani, ahogy mi szeretjük

Dél-indiai halas curry

Mennyei finom ketogén krémek, szószok, mártások (5 recept)

Fantasztikus pulykaburger avokádókrémmel, 2 variálható recept, amit imádni fogsz!
