Mennyei indiai pulyka Kheema, 1 autentikus indiai recept újragondolva! Próbáld ki te is!
Pulykahúst gyakran fogyasztunk itthon. A párom indiai, ennek köszönhetően az indiai ételek szerves részei a mindennapjainknak. A Kheema curry alapjai a darált hús és a zöldborsó, ami nagyon népszerű Dél-Ázsiában. Indiában hagyományosan ez a lassan főzött étel birkahúsból készül, és különleges alkalmakkor szolgálják fel. Átdolgoztam a hagyományos receptet, és egy kicsit leegyszerűsítettem a folyamatot. Bárányhús helyett pedig pulykahúst használok. Ketogén étrendbe is beilleszthető.
A Kheema Mutter curry felfedezhető az indiai éttermek étlapjain szerte a világon. A „Kheema” szó szerint őrölt húst jelent, a „mutter” pedig borsót.
Szeretem átdolgozni a hagyományos indiai recepteket, hogy könnyebben elkészíthetőek legyenek itt, Magyarországon is. A receptek átdolgozásánál, az ételek ízében soha nem kötök kompromisszumot. Ez most sem történt másképp. Ennek eredményeként ez a finom étel az indiai fűszerek minden jóságával és melegségével rendelkezik, és táplálóbb, mint a hagyományos változat.
Indiai pulyka Kheema, rizzsel
EsztiA Keema curry fő alapjai a darált hús és a borsó, amely egy nagyon népszerű étel Dél-Ázsiában. Indiában hagyományosan ez a lassan főzött étel birkahúsból készül, és különleges alkalmakkor szolgálják fel. Átdolgoztam a hagyományos receptet, bárány helyett pulykából készítem.
Course Dinner, Lunch, Main Course
Cuisine Indian
Servings 4 fő
Ingredients
- 3 tk vaj
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 cm gyömbér apróra vágva
- 500 g pulyka felsőcomb darált
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk chili
- 1 tk kurkuma
- 1 tk garam masala
- 1 tk fahéj
- 1 db burgonya kockára vágva
- 1 csésze fagyasztott borsó
- 40 g paradicsompüré
- 50 ml víz
- 1 db babérlevél
- 1 db piros kaliforniai paprika kockára vágva
- friss koriander levél
- só és bors ízlés szerint
Instructions
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a vajat, közepes lángon
- Pároljuk üvegesre a hagymát.
- Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért
- Kb 2 perc múlva adjuk hozzá a pulykahúst és főzzük 5-7 percig
- Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszereket (őrölt koriander, kömény,chili, kurkuma, garam masala, fahéj) és jól keverjük össze
- Majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a borsót, paradicsompürét, a vizet és a babérlevelet. Alacsony hőfokon főzzük 20-25 percig; amíg a krumpli meg nem puhul
- Ezt követően adjuk hozzá a kaliforniai paprikát és a friss koriander leveleket
- Főzzük így 5-10 percig
- Tálaljuk basmati vagy jázminrizzsel
Keyword autentikus, indiai, pulyka, zöldborsó