paradicsom chutney

Eredeti indiai paradicsomos chutney

Egyszerűen imádom! Nem tudok betelni vele! Kiváló húsokhoz, zöldségekhez mártogatósnak. Sokoldalúan lehet fogyasztani, és kedvünk szerint variálhatjuk. Ketogén diéta része is lehet. 

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 3-4 db nagyobb paradicsom 
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy csipet Cayanne bors
  • 1 ek kókuszolaj
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
  1. Pucoljuk meg a hagymát, gyömbért, és a fokhagymát. Szeleteljük fel a paradicsomot, közepes kockákra.
  2. Egy serpenyőbe öntsük a kókuszolajat, pároljuk üvegesre a hagymát.
  3. Adjuk hozzá a cayanne borssot, az apróra vágott fokhagymát és gyömbért és sózzuk meg.
  4. Egy perccel később adjuk hozzá a paradicsomot.
  5. Süssük a serpenyőben még kb. 2-3 percig majd vegyük le, hagyjuk egy kicsit lehűlni.
  6. Turmixoljuk össze botmixer segítségével.
  7. Fogyasztásig tároljuk hűtőben!

Jó étvágyat!

További receptek:

Scroll to Top