Házi granola

A granola nem csak reggelinek tökéletes, de olykor ha nasira vágyunk is nagyon jó választás lehet. Könnyű elkészíteni, könnyű igények szerint variálni és nem mellesleg nagyon finom! Én gluténmentes, bio zabból szoktam elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehely 
  • 50 g napraforgómag
  •  50 g tökmag 
  • 50 g dió apróra vágva 
  • 50 g kesudió 
  • 50 g kókuszpehely 
  • 2 teáskanál ceyloni fahéj 
  • 2 teáskanál vaníliapor 
  • biocitrom reszelt héja 
  • 50 ml agavészirup

Így készítsük:

Melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Keverjük össze a zabpelyhet, a magvakat, a diókat és a kókuszpelyhet egy nagy tálban. Egy másik kis tálkában keverjük össze a fahéjat, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és az agavészirupot. Adjuk hozzá ezt a keveréket a zabpelyhes tál tartalmához, és keverjük jól össze. Tegyünk sütőpapírt egy tepsire, és oszlassuk el rajta egyenletesen a keveréket. Melegítsük a granolát kb. 45 percig 120 fokon, amíg kiszárad. Ha kisebb tepsiben sütjük, forgas- suk át fakanállal egyszer a keveréket. Hagyjuk lassan kihűlni a sütőben. Légmentesen lezárható üvegben tároljuk.

Scroll to Top