Grill csirke avokádó salsával

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli, bőr nélküli csirkemell vagy 2 egész csontnélküli csirkemell
    A pác:
  • 2 fokhagyma gerezd, finoman vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ csésze koriander apróra vágva
  • 1 lime vagy egy kisebb citrom leve
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál paprika
  • ½ teáskanál sót vagy ízlés szerint
  • ¼ teáskanál fekete bors

Avokádó salsa:

  • 2 kockára vágott avokádó
  • 2 apróra vágott paradicsom / vagy 1 nagy paradicsom
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1 jalapeno magozatlan és aprított (opcionális)
  • 1/4 csésze koriander finoman aprítva
  • 1 lime leve
  • frissen őrölt paprika és só ízlés szerint


Elkészítés:

  • Egy nagy tálban keverjük össze a pác összes összetevőjét, és tegyük félre.
  • A melleket csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a páchoz. Keverjük addig, amíg a csirkét egyenletesen befedi a pác.
  • Süthetjük egyből vagy pácolhatjuk 30 percig vagy akár 12 órán keresztül is.
  • Grillezzük a csirkét elektromos grillezőn vagy egy nagy serpenyőben a tűzhelyen, körülbelül 5-6 percig, vagy amíg a belseje át nem sül.
  • Az avokádó salsahoz, amíg a csirkét roston sütjük, keverjük össze egy kis tálban a salsa összes hozzávalóját. Hűtőben, zárható üvegedényben tároljuk fogyasztásig.
  • A tálaláshoz a frissen grillezett csirkénkre kanalazzunk az avokádó salsából.

Jó étvágyat!

Scroll to Top