avokádó grill csirke
Receptek | Csirke receptek | Ketogén diéta receptek

Grill csirke avokádó salsával

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli, bőr nélküli csirkemell vagy 2 egész csontnélküli csirkemell
    A pác:
  • 2 fokhagyma gerezd, finoman vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ csésze koriander apróra vágva
  • 1 lime vagy egy kisebb citrom leve
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál paprika
  • ½ teáskanál sót vagy ízlés szerint
  • ¼ teáskanál fekete bors

Avokádó salsa:

  • 2 kockára vágott avokádó
  • 2 apróra vágott paradicsom / vagy 1 nagy paradicsom
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1 jalapeno magozatlan és aprított (opcionális)
  • 1/4 csésze koriander finoman aprítva
  • 1 lime leve
  • frissen őrölt paprika és só ízlés szerint


Elkészítés:

  • Egy nagy tálban keverjük össze a pác összes összetevőjét, és tegyük félre.
  • A melleket csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a páchoz. Keverjük addig, amíg a csirkét egyenletesen befedi a pác.
  • Süthetjük egyből vagy pácolhatjuk 30 percig vagy akár 12 órán keresztül is.
  • Grillezzük a csirkét elektromos grillezőn vagy egy nagy serpenyőben a tűzhelyen, körülbelül 5-6 percig, vagy amíg a belseje át nem sül.
  • Az avokádó salsahoz, amíg a csirkét roston sütjük, keverjük össze egy kis tálban a salsa összes hozzávalóját. Hűtőben, zárható üvegedényben tároljuk fogyasztásig.
  • A tálaláshoz a frissen grillezett csirkénkre kanalazzunk az avokádó salsából.

Jó étvágyat!

avokádó grill csirke

Grill csirke avokádó salsával

Felkészülési Idő 30 perc
Szakács Idő 15 perc
Tanfolyam Dinner, Lunch, Main Course, Salad
Konyha Italian
Adag 4

Összetevők
  

  • 1 kg csont nélküli csirkemell

Pác

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olivaolaj
  • 1/4 csésze koriander levél apróra vágva
  • 1 lime vagy citrom leve
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • só és bors izlés szerint

Avokádó salsa

  • 2 db kockára vágott avokádó
  • 2 db apróra vágott paradicsom
  • 1 db nagy fej hagyma, kockára vágva
  • 1 jalapeno paprika opcionális
  • fél marék koriandeer levél apróra vágva
  • 1 lime leve
  • só, bors izlés szerint

Utasítások
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a pác összes összetevőjét, és tegyük félre.
  • A melleket csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a páchoz. Keverjük addig, amíg a csirkét egyenletesen befedi a pác.
  • Süthetjük egyből vagy pácolhatjuk 30 percig vagy akár 12 órán keresztül is.
  • Grillezzük a csirkét elektromos grillezőn vagy egy nagy serpenyőben a tűzhelyen, körülbelül 5-6 percig, vagy amíg a belseje át nem sül.
  • Az avokádó salsahoz, amíg a csirkét roston sütjük, keverjük össze egy kis tálban a salsa összes hozzávalóját. Hűtőben, zárható üvegedényben tároljuk fogyasztásig.
  • A tálaláshoz a frissen grillezett csirkénkre kanalazzunk az avokádó salsából.
Kulcsszó avokádó, csirke, grill, salsa
8 leves recept

8 leves recept, ami bármikor jól jöhet! 30-50 perc alatt mind elkészíthető!

8 leves recept az egészséges életmód támogatására. Csirke vagy zöldségleves, a lényeg hogy gyorsan elkészíthető legyen és tápláló. A legtöbb recept tejmentes, gluténmentes és beépíthető ketogén diétába is. Ezekkel az egyszerű és egészséges receptekkel gyorsan levest varázsolhatsz a főételed mellé. A családom nagyon “leveses”, tehát mindig jól jön egy-két ötlet.  Lilahagyma leves A hagyma egyike

Read More »
ketogén recept

Szuper kombináció! 1, sokféleképpen variálható páros

Csirkemáj pástétom, ropogós zöldséglepénnyel Az étel fogyasztható ketogén diéta és bélregeneráló étrend részeként is. Mind a kettő recept gluténmentes, és elkészíthető tejmentesen.  A csirkemáj pástétom elkészíthető kacsa- vagy pecsenyelibamájból is, mindegyik nagyon finom. Többfélevariációja létezik, elég rugalmas recept, nem kell betűről betűre ragaszkodni sem amennyiségekhez, sem a pontos összetevőkhöz. A zöldséglepény használható kenyér helyettesítésére is,

Read More »