avokádó grill csirke
Receptek | Csirke receptek | Ketogén diéta receptek

Grill csirke avokádó salsával

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli, bőr nélküli csirkemell vagy 2 egész csontnélküli csirkemell
    A pác:
  • 2 fokhagyma gerezd, finoman vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ csésze koriander apróra vágva
  • 1 lime vagy egy kisebb citrom leve
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál paprika
  • ½ teáskanál sót vagy ízlés szerint
  • ¼ teáskanál fekete bors

Avokádó salsa:

  • 2 kockára vágott avokádó
  • 2 apróra vágott paradicsom / vagy 1 nagy paradicsom
  • ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1 jalapeno magozatlan és aprított (opcionális)
  • 1/4 csésze koriander finoman aprítva
  • 1 lime leve
  • frissen őrölt paprika és só ízlés szerint


Elkészítés:

  • Egy nagy tálban keverjük össze a pác összes összetevőjét, és tegyük félre.
  • A melleket csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a páchoz. Keverjük addig, amíg a csirkét egyenletesen befedi a pác.
  • Süthetjük egyből vagy pácolhatjuk 30 percig vagy akár 12 órán keresztül is.
  • Grillezzük a csirkét elektromos grillezőn vagy egy nagy serpenyőben a tűzhelyen, körülbelül 5-6 percig, vagy amíg a belseje át nem sül.
  • Az avokádó salsahoz, amíg a csirkét roston sütjük, keverjük össze egy kis tálban a salsa összes hozzávalóját. Hűtőben, zárható üvegedényben tároljuk fogyasztásig.
  • A tálaláshoz a frissen grillezett csirkénkre kanalazzunk az avokádó salsából.

Jó étvágyat!

avokádó grill csirke

Grill csirke avokádó salsával

Felkészülési Idő 30 perc
Szakács Idő 15 perc
Tanfolyam Dinner, Lunch, Main Course, Salad
Konyha Italian
Adag 4

Összetevők
  

  • 1 kg csont nélküli csirkemell

Pác

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olivaolaj
  • 1/4 csésze koriander levél apróra vágva
  • 1 lime vagy citrom leve
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • só és bors izlés szerint

Avokádó salsa

  • 2 db kockára vágott avokádó
  • 2 db apróra vágott paradicsom
  • 1 db nagy fej hagyma, kockára vágva
  • 1 jalapeno paprika opcionális
  • fél marék koriandeer levél apróra vágva
  • 1 lime leve
  • só, bors izlés szerint

Utasítások
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a pác összes összetevőjét, és tegyük félre.
  • A melleket csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a páchoz. Keverjük addig, amíg a csirkét egyenletesen befedi a pác.
  • Süthetjük egyből vagy pácolhatjuk 30 percig vagy akár 12 órán keresztül is.
  • Grillezzük a csirkét elektromos grillezőn vagy egy nagy serpenyőben a tűzhelyen, körülbelül 5-6 percig, vagy amíg a belseje át nem sül.
  • Az avokádó salsahoz, amíg a csirkét roston sütjük, keverjük össze egy kis tálban a salsa összes hozzávalóját. Hűtőben, zárható üvegedényben tároljuk fogyasztásig.
  • A tálaláshoz a frissen grillezett csirkénkre kanalazzunk az avokádó salsából.
Kulcsszó avokádó, csirke, grill, salsa

Mi az a rezisztens keményítő?

A rezisztens keményítő (rövidítése: RS) az utóbbi években került a köztudatba. Miután célzott kutatások sorra megdöbbentő eredményeket mutattak a keményítők közül kiemelkedő, superfood tulajdonságokkal bíró szénhidrát ma már a tudatosan táplálkozók egyik kedvencévé vált. A keményítőkről dióhéjban A legtöbb szénhidrát, amit elfogyasztunk egyfajta keményítő. Keményítő van köztudottan a burgonyában, a tésztákban és a gabonákban. A keményítő ugyan

Read More »
indiai csirke byriani

Autentikus indiai csirke byriani, ahogy mi szeretjük

Indiai csirke byriani, egy különleges autentikus étel. A Biryani ünnepli mindazt, ami nagyszerű az indiai ételekben – a mámorító aromákat, az élénk színeket, a pergős rizst és a függőséget okozó “curry” ízeket. Igazi autentikus indiai étel, melynek van vegetáriánus és több húsos verziója is. Ünnepi ételnek számít Indiában, az indiai esküvői menük elengedhetetlen része. Az

Read More »

Dél-indiai halas curry

Dél-indiai halas curry-t először egy fárasztó, az étteremben munkával eltöltött nap után kóstoltam. A szaft krémes textúrája, enyhe csípőssége és a hal könnyedsége teljesen elvarázsolt. A mai napig az egyik kedvenc ételem és bármikor megtudnám enni. 🙂  Ketogén étrendbe is beilleszthető recept!   Az a tapasztalatom, hogy itthon sokan nem szeretik a halakat és a

Read More »
ketogén krém, házi majonéz

Mennyei finom ketogén krémek, szószok, mártások (5 recept)

Megosztom veletek a kedvenc szósz és mártogatós receptjeimet. Házi majonéz, hollandi mártás és további ketogén krémek és hasonló recepteket találsz ebben a bejegyzésben. Nincs annál jobb, amikor házilag, magunk készítjük el ételeinket. Igaz, akkor sem tudjuk teljes mértékben, hogy milyen nyomelemeket tartalmaz ételünk, de jó úton haladunk, egy egészségesebb életmód felé.  Ketogén Sajtmentes szósz (elkészítési

Read More »
karfiolrizs

Fűszeres karfiolrizs, 1 vegán köret, amely alacsony szénhidrát diétában is bátran fogyasztható!

Hihetetlen, hogy mennyire rizsszerű ez az étel! Pedig finomabb, mint a rizs – a szervezetnek pedig jobb, mert nem tartalmaz keményítős szénhidrátot. És a segítségével még több zöldséget fogyaszthatunk. Sokféleképpen variálhatjuk, használhatunk hozzá más fűszereket is; nyugodtan játsszunk az étellel, kínáljukköretként is a karfiolrizst. A karfiolt előre is lereszelhetjük, majd főzésig a hűtőben tárolhatjuk. Amit

Read More »