blank

Csicseriborsós saláta

Hozzávalók:

  • körülbelül 400 g zsenge, zöld levélzöldség keveréke ízlés szerint (például madár- saláta, vízitorma, spenót) 
  • 1 csésze puha csicseriborsó (a könnyebbség kedvéért lehet befőttesüvegből) 
  • 1/2 csésze puffasztott tökmag
  • 1/2 Csésze paradió 
  • 200 g ananász feldarabolva
  •  2 Csésze hántolt kendermag
  • egy kis kelta tengeri só 
  • friss bors 
    ÖNTET:
  •  50 ml olívaolaj 
  • 1 teáskanál currypor 
  • 1 teáskanál kurkuma por
  •  fél citrom leve 
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  •  1 teáskanál nyers méz

Így készítsd:

Vágjuk a paradiókat három-négy darabra. Pirítsuk rövid ideig serpenyőben, amíg megbarnulnak kicsit. Tegyük a pirított diót egy nagy tálba, és hagyjuk kihűlni. Pirítsuk meg a tökmagot serpenyőben, amíg felpuffad és világosbarna lesz. Adjuk a paradióhoz. Hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk mindent jól össze. A dresszinghez tegyünk mindent egy kis befőttesüvegbe. Csavarjuk rá a tetejét, és jól rázzuk össze. Kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e benne az édes-savanyú arány. Végül öntsük rá a salátára.

Scroll to Top