Babos-avokádós wrap
Hozzávalók:
A babos töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 csésze hagyma apróra vágva
- 1/2 csésze tv/kaliforniai/kápia paprika apróra vágva (opcionális)
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 konzerv vesebab
- 1 evőkanál taco fűszerkeverék vagy 1/2 teáskanál kömény, 1/2 teáskanál paprika, 1/2 teáskanál chili por, 1/4 teáskanál fokhagymapor, 1/4 teáskanál fekete bors, 1/4 teáskanál só
Az avokádó salsához:
- 1 avokádó apróra vágva
- 1 apróra vágott paradicsom
- 2 evőkanál koriander darált
- 1 lime leve
- só és bors ízlés szerint
- 1/4 csésze tejföl
+ 6 közepes tortilla
Elkészítés:
- Melegítsük az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
- Adjuk hozzá a hagymát, a paprikát és a fokhagymát.
- Pirítsuk 2-3 percig, vagy amíg a hagyma enyhén aranybarna nem lesz.
- Adjuk hozzá a babot és a taco fűszerkeveréket.
- Főzzük még 2-3 percig.
- Vegyük le a tűzről és néhány percig hagyjuk hűlni.
- Egy közepes tálban keverjük össze az avokádót, a paradicsomot, koriandert, a lime levét és a adjunk hozzá egy csipet sót és borsot.
- Tortilla lapokat töltsük meg a baboskeverékkel, az avokádó salsával és locsoljuk megy egy kis tejföllel.
Jó étvágyat!