Babos-avokádós wrap

Hozzávalók:

A babos töltelékhez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 csésze hagyma apróra vágva
  • 1/2 csésze tv/kaliforniai/kápia paprika apróra vágva (opcionális)
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 konzerv vesebab
  • 1 evőkanál taco fűszerkeverék vagy 1/2 teáskanál kömény, 1/2 teáskanál paprika, 1/2 teáskanál chili por, 1/4 teáskanál fokhagymapor, 1/4 teáskanál fekete bors, 1/4 teáskanál só

Az avokádó salsához:

  • 1 avokádó apróra vágva
  • 1 apróra vágott paradicsom
  • 2 evőkanál koriander darált
  • 1 lime leve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/4 csésze tejföl
    + 6 közepes tortilla

Elkészítés:

  • Melegítsük az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a hagymát, a paprikát és a fokhagymát.
  • Pirítsuk 2-3 percig, vagy amíg a hagyma enyhén aranybarna nem lesz.
  • Adjuk hozzá a babot és a taco fűszerkeveréket.
  • Főzzük még 2-3 percig.
  • Vegyük le a tűzről és néhány percig hagyjuk hűlni.
  • Egy közepes tálban keverjük össze az avokádót, a paradicsomot, koriandert, a lime levét és a adjunk hozzá egy csipet sót és borsot.
  • Tortilla lapokat töltsük meg a baboskeverékkel, az avokádó salsával és locsoljuk megy egy kis tejföllel.

Jó étvágyat!

Scroll to Top