Vörös lencseleves

Hozzávalók:

  • 200 g vörös lencse
  •  2 póréhagyma (szükség esetén vöröshagymával is helyettesíthető) 
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva 
  • 300 g felkockázott paradicsom
  •  kb. 100 g paradicsompüré 
  • 1 l húsleves
  •  1 evőkanál friss gyömbér finomra vágva 
  • 1 evőkanál őrölt római kömény 
  • késhegynyi Cayenne-bors 
  • 1 evőkanál kókuszolaj 
  • 3 gerezd citrom 
  • friss koriander

Így készítsd:

Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a finomra vágott póréhagymát. Dinszteljük meg lassan. Közben vágjuk finomra a fokhagymát, a gyömbért, és adjuk hozzá a póréhagymához a köménnyel és a Cayenne-borssal együtt. Mossuk át a vörös lencsét, és tegyük hozzá ezt is. Végül adjuk hozzá a paradicsompürét, a paradicsomot, a citromot és a húslevest. Forraljuk fel lassú tűzön, és főzzük 20 percig. Amint a lencse megpuhult, a levest tálalhatjuk is. Aprítsunk fel egy nagyobb adag korianderlevelet, és kínáljuk a leveshez.