Tonhal pogácsa

Hozzávalók:

  • 2db nagyobb tonhalkonzerv /vízben vagy olajban, leöntve a folyadék róla/
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze koriander aprítva
  • 1/4 hagyma kockára vágva
  • 1/4 csésze nem zsíros görög joghurt vagy kefír
  • 1/4 csésze mandula liszt
  • 1 jalapeño paprika (opcionális) kockára vágva
  • 1/2 citrom vagy lime leve
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor /választható/
  • 1/2 teáskanál kömény /választható/
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

A csípős szószhoz:
1/2 csésze nem zsíros görög joghurt vagy mayo
2 evőkanál chili szósz
1/2 lime lé


Elkészítés:


Egy nagy tálban keverjük össze a tonhalat, tojást, koriandert, hagymát, joghurtot, mandulalisztet , jalapeno paprikát, citrom- vagy lime levét, fokhagymaport, köményt, és hintsük meg sóval és borssal. Keverjük össze egy villával, amíg teljesen össze nem keveredik. A keveréket formáljuk kb. 6-8 pogácsára.
Melegítsük az olajat serpenyőben közepes hőfokon; és addig süssük a pogácsákat, míg aranybarna nem lesz; körülbelül 5 perc oldalanként. Tálaljuk avokádó salátával, szendvicsnek, saláta ágyon vagy párolt zöldségekkel.
A csípős szósz elkészítése: keverjük össze a görög joghurtot a chili szósszal és a lime levével.

Jó étvágyat!