Ropogós falafel

Hozzávalók

  • 1 csésze áztatott csicseriborsó / 4 csésze vízben, egy éjszakán át áztatva/
  • 1/2 csésze lilahagyma apróra vágva
  • 1 csésze friss petrezselyem vagy koriander apróra vágva, vagy ezek keveréke
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy választott olaj


Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra, és kenjük meg a sütőpapírt olajjal.
  • Öntsük le a vizet a csicseriborsóról, és tegyük a turmixgépbe a hagymával, petrezselymmel, fokhagymával, és tegyünk hozzá köményt, sót, sütőport, szezámmagot és a citrom levét.
  • Dolgozzuk jól össze.
  • Fagylaltkanállal vagy kézzel formáljunk kicsi golyókat, és óvatosan simítsuk őket falafel alakúvá.
  • Helyezzük őket a sütőpapírra.
  • Süssük a falafelt 20 percig, majd fordítsuk meg és addig süssük, míg kívülről arany és ropogós nem lesz.
  • Tálaljuk kedvenc szószunkkal, szendvicsben vagy akár köretként.

Jó étvágyat!