Ropogós csirkemell

Hozzávalók:

  • 2-3 csirkemell
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék vagy választott fűszerezés
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • Csipet só és bors
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze mandulaliszt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj vagy választott olaj


Elkészítés:

  • Helyezzük a csirkemellet egy vágódeszkára, és vízszintesen vágjuk fel. Bőségesen fűszerezzük a választott fűszerezéssel, fokhagymaporral, sóval és borssal. Majd félreteszük egy kis időre.
  • Keverjük össze a parmezán sajtot és a mandulalisztet sekély tálban.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojást.
  • Mártsuk a csirkemellet a tojásba, majd a parmezános keverékbe. Rázzuk le a felesleget. Ismételjük meg mindegyik csirke szelettel.
  • Melegítsük fel az olajat vagy a vajat egy nagy, nem tapadós serpenyőben. Süssük addig a csirke szeleteket (kb.5-6 percig) mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Tálaljuk salátával, vagy akár szintén ropogós paszternák és édesburgonya csíkokkal.

Ropogós paszternák és édesburi recept:
https://natursikk.hu/2019/11/10/ropogos-sult-edesburgonya-es-paszternak/

Jó étvágyat!