Keto Granola

Hozzávalók:

  • 1 csésze / 150 g egész mandula
  • 1 csésze / 100 g dió
  • 1 csésze / 100 g pekándió
  • 1/2 csésze / 65 g tökmag
  • 1/2 csésze / 65 g napraforgómag
  • 1/3 csésze / 40 g lenmag őrölt
  • 1/3 csésze / 30 g kender fehérje
  • 1 1/2 csésze / 90 g kókuszdió pehely / chips édesítetlen
  • 1/3 csésze / 80 g sima mandulavaj / kókuszzsír / mogyoróvaj
  • 1/3 csésze / 80 ml víz
  • 2 evőkanál fagyasztva szárított málna
  • ízlés szerint granulált édesítőszer / finomítatlan cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  • Daráljuk le a mandulát, a diót és a pekándiót úgy, hogy kisebb és nagyobb darabok keveréke legyen.
  • Tegyük meg ugyanezt a tök- és a napraforgómaggal.
  • Tegyük a diót és a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi összetevőt (csak 2 evőkanál málna maradjon későbbi felhasználás céljából), és keverjük össze spatulával. A keveréknek ragacsosnak kell lennie. Ha még mindig száraz, adjunk hozzá még egy evőkanál vizet.
  • Erősen nyomkodjuk a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, amíg sima felülete nem lesz.
  • Süssük 25-30 percig, amíg megbarnul.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk lehűlni. Ezután apróra daraboljuk, és légmentesen záródó tartályban tároljuk.