Provence-i zöldségkenyér

Hozzávalók:

  • 100 g barna rizsliszt 
  • 100 g mandulaliszt
  •  1 vöröshagyma, nagyon finomra vágva
  •  2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva 
  • .1 csésze reszelt cukkini (kb. 100 g) 
  • 1 csésze reszelt répa (kb. 100 g)
  •  1 csésze napon szárított paradicsom, finomra vágva
  •  3 evőkanál provence-i fűszerkeverék 
  • néhány csavarás himalája só 
  • néhány csavarás friss fekete bors 
  • teáskanál szódabikarbóna
  •  1 evőkanál kókuszolaj 
  • 4 tojás 
  • 1 evőkanál citromlé 
  • 10 x 18 cm-es sütőforma

Így készítjük:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a rizslisztet és a mandulalisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, cukkinit, répát, aszalt paradicsomot, fűszereket, sót, borsot és szódabikarbónát. Keverjük Jól össze. Verjük habosra a tojásokat. Olvasszuk fel a kókuszolajat, és a tojással együtt adjuk a tésztához. Végül adjuk hozzá a citrom levét is. Keverjük jól össze. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a keveréket. Egy spatula segítségével vágjunk mélyedést a tészta közepébe, hosszanti irányba. Fedjük be a sütőformát alufóliával, és süssük 20 percig. 20 perc után vegyük le az alufóliát, és süssük a kenyeret még 30 percig. Akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.